Guidade turer, safari och paket

Guidade turer

Skotertur på fjället ca 1,5 tim eller 2 tim

Våra guidade turer på fjället är väldigt populära hos många som kör skoter första gången. Vi tar en tur till en lappkåta där vi antingen bjuder på varm saft och kaffe (1,5 timmesturen) eller grillad korv (2 timmarsturen) och där finns det möjlighet till fri åkning för de som vill.

dsc_0541Pris:

790 kr/skoter för 1,5 timmesturen och 950 kr/skoter för 2 timmarsturen. Våra skotrar kan man sitta 2 personer på utan problem.

I priset ingår: overall, skor, hjälm, försäkring och guide.

Tillkommer: Extra uppsättning overall, hjälm och skor för passagerare (150 kr) och bränsle. 

Safari

Vill du uppleva fjällandskapet på riktigt ska du följa med vår guide genom skog och fjäll på en riktig safari! Med lite tur kan du se både renar, älgar och fjällripa. Som en liten paus eller kanske avslut på turen kan vi stanna i vår egen lappkåta och njuta av värmen från kaminen samtidigt som vi gottar oss med en varm dryck och tilltugg därtill. Våra safariturer är givetvis öppna för alla som vill och anpassar alltid turerna efter gruppens önskemål och körförmåga. Upplevelse och trygghet är våra ledord och oavsett om du är en van skoteråkare eller förstagångschaufför kommer du säkert att få en riktigt härlig dag på fjället.

På våra turer stannar vi alltid till för lunch och fika. Antingen kan du ta med eget i ryggsäcken eller så kan du beställa av oss. Pris: 69 kr för kaffe & smörgås och 160 kr för lunch per person.

Pris:

Heldags skotersafari: 2190 kr/skoter

Halvdag skotersafari: 1290 kr/skoter

Det går att sitta 2 personer på varje skoter.

 I priset ingår: overall, skor, hjälm, försäkring och guide.

Tillkommer: Extra uppsättning overall, hjälm och skor för passagerare (150 kr) och bränsle.

Naturligtvis går det alldeles utmärkt att använda egen skidhjälm och egna kläder.

Våra heldags safari startar kl. 09,00 och håller på till 15,30. Vi rekommenderar att man är på plats minst 15 minuter innan start så att man i lugn och ro kan prova ut skor, kläder, hjälm mm.

Halvdagssafari håller på antingen mellan 09,00 – 12,00 eller 12,30 – 15,30.

 Fiskesafari

c727120aabfa463f0901bb9c442d3e01

Är du sugen på att kombinera isfiske och skoteråkning har vi turen för dig. Vi tar sikte på de bäste fiskevatten i området och åker genom en fantastisk fjällmiljö innan vi slår läger. När vi borrat hål i isen väntar vi med spänning på att det ska nappa. Har vi tur kanske den där riktigt stora och fina fjällrödingen hugger tag. Vår lunch äter vi antingen i en av våra stugor framför kaminen eller framför elden med endast himlen som tak. Kanske får du möjlighet att tillaga en alldeles nyfångad fisk! Denna tur passar både familj och andra sällskap lika bra som våra andra safarialternativ.

På våra turer stannar vi alltid till för lunch och fika. Antingen kan du ta med eget i ryggsäcken eller så kan du beställa av oss. Pris: 69 kr för kaffe & smörgås och 160 kr för lunch per person.

Pris:

Fiskesafarin varar ca 6,5 – 7 timmar och kostar 2350 kr/skoter som man utan problem kan sitta 2 personer på.

I priset ingår: overall, skor, hjälm, försäkring, guide, fiskekort och fiskeutrustning.

Tillkommer: Extra uppsättning overall, hjälm och skor för passagerare (150 kr) och bränsle (ca 130 kr).

120160312_125315Topptur

Älskar du att åka utför och dessutom utmana dig själv?? Då kan våra toppturer vara något som passar dig. Du väljer vilken topp du vill åka upp till så drar vi dig upp dit så att du sen kan åka offpist och på sådana ställen ingen annan skidåkare kommer åt. Våra toppturer skräddarsys enligt dina önskemål och vilken tid som passar dig bäst.

bild-1Kvällsturer

Vill du stå på skidor hela dagarna men ändå uppleva fjället på en skoter? Då passar nog våra kvällsturer dig alldeles utmärkt! Här får du uppleva fjället på ett helt nytt sätt och tillsammans med vår guide åker vi ut i de mörka skogarna. Ut på fjället och med fjälltopparna i sikte styr vi våra skotrar och får uppleva en fantastisk nattutsikt och med lite tur kanske vi kan beskåda ett norrsken? Någonstans på vägen stannar vi till för en go fika framför en brasa innan vi styr kosan hemåt igen med en underbar upplevelse att minnas hela livet.

Pris:

699 kr/person för en tur på ca 3 timmar. Här går det också bra att sitta 2 personer på en skoter.

I priset ingår: overall, skor, hjälm, bränsle, försäkring och guide.

Tillkommer: Extra uppsättning overall, hjälm och skor för passagerare (150 kr) och fika (100 kr).

snowmobile-northern-lights-tour1Vildmarksmiddag

 Vår vildmarksanläggning är en härlig upplevelse för både små och stora sällskap. Vår samarbetspartner Skogskrogen serverar er en måltid i fantastisk miljö med värme och ljus precis som det var förr. All värme är vedeldad och allt ljus kommer från fotogenlyktor. Skogskrogen ligger alldeles in Sotarån där du hör bruset från forsen i bakgrunden och här kan du välja att äta allt från en lätt lunch till en rejäl trerätters middag. All mat tillagas givetvis över öppen eld och du blir serverad fantastisk mat i en härlig och mysig gammeldags timmerkoja. När du är mätt och belåten kan du koppla av en stund i den vedeldade bastun och sen krypa ner i en varm badtunna och njuta av ett ljuvligt bad med endast himlen som tak. Vattnet i badtunnorna håller ca 40 grader.

Här lovar vi att ni får en upplevelse ni sen ska glömma!

Pris:

Här sätter vi priserna beroende på storleken på sällskap, vilken tid ni väljer att åka, hur lång tur vi tar innan och vilken mat ni vill äta. Välkomna att kontakta oss för en offert. 

image-1Vildmarkstur med älggulash

Här styr vi skotrarna till en grillkåta som erbjuder er en härlig hemlagad älggulash och kaffe kokat över öppen eld. Ni blir serverad maten och kaffet framför kaminen i skenet från fotogenlamporna. Efter måltiden är ni välkomna att njuta i en varm och go vedeldad bastu för att sen krypa ner i en av badtunnorna och dess 40-gradiga vatten. Här ingår allt du behöver för en underbar och fantastisk upplevelse på fjället. På hemvägen stannar vi till för lite friåkning med skotrarna.

Pris:

Turen tar ca 6 timmar och kostar 2100 kr/skoter där man kan sitta 2 personer på.

I priset ingår: overall, skor, hjälm, bränsle, försäkring, badhanddukar och guide.

Tillkommer: Extra uppsättning overall, hjälm och skor för passagerare (150 kr) och fika (100 kr).

Skotertur med övernattning

skotertur-860x480Våra skoterturer med övernattning bjuder på en spännande och fullspäckad upplevelse i fantastisk natur. Långfjällets naturreservat är ett härligt friluftsområde som ligger norr om Idre. Långfjället bjuder på underbara rekreationsmöjligheter och fantastiska naturupplevelsen. I vår tur med blandning av häftig skoterkörning och isfiske i kombination med frisk luft, god mat och bad i varma tunnor gör att arrangemanget har goda förutsättningar att ge dig en oförglömlig upplevelse på fjället. Naturligtvis kommer våra erfarna guider att vara med er under hela vistelsen för att garantera hög kvalitet på turen samtidigt som ni själva kan koppla av och njuta av upplevelsen.

Dessa turer är för minst 6 personer och här ingår följande i priset:img_34101

Skoterkläder, hjälm, huva och skor. Hyra av kåta med renskinn, ved och kamin. 3 luncher, 2 middagar, 3 mellanmål och dryck till maten. Besök på renfarm, isfiskeutrustning och badhanddukar. Skoter 3 dagar inklusive bränsle.

Pris: 11500 kr/pers och 2 personer/skoter.

Tillägg för enkelskoter 2500 kr och övernattning i stuga istället för kåta 500 kr/natt och person.

Dag 1:

Samling vid vår butik för genomgång av utrustning och skoterturen. Utprovning av era skoterkläder såsom skoteroverall, hjälm, skor samt en genomgång av skotern. När alla är redo startar vi vår skotertur västerut. På vägen stannar vi för en lunch ute i det fria innan vi fortsätter vår körning till vår nattlägerplats. Här hjälps vi åt att resa tältkåtan och göra upp eld innan vi tillsammans lagar vår middag. Övernattning.

Dag 2:

Frukost innan vi packar ihop oss för vidare färd. Vi stannar för lunch ute och möjlighet för isfiske. Kör sedan sista biten till vår nya nattlägerplats. Här reser vi tältkåtan igen tillsammans innan vi lagar vår middag. På denna övernattningsplats finns det möjlighet att bada i badtunnor och värma sig i en mysig vedeldad bastu. Övernattning.

Dag 3:

Frukost och nerpackning av vårt läger. Fri skoterkörning innan vi styr våra skotrar tillbaka mot Idre. På vägen stannar vi till för lunch på en renfarm innan vi kör sista biten tillbaka till vår utgångspunkt. När vi besiktigat skotrarna, tankat upp och återlämnat utrustning avslutar vi med en eftermiddagsfika.

På sommaren erbjuds även off-road körning i samarbete med swedenoffroad.se. Kör med fordon,cyklar eller vanliga skotrar och mopeder. Bara för att det är sommar tar inte det roliga slut. Kom i kontakt med oss gällande vad du är intresserad av och prisuppgift.